vrijdag 10 februari 2023

Gelallebal, gesnaai en geotter!

.

Je hebt van die avonden dat je eigenlijk alleen maar wilt lalleballen. Op tv is er niets wat je aanspreekt. Ook heb je geen zin om een boek te gaan lezen of een spelletje te gaan doen of met je partner een gesprek aan te gaan over wat je dwars zit of de rampspoed te bespreken die zo langzaamaan de hele wereld in de greep heeft. Herken je dat? Maar wat dan te doen? Dan ga ik meestal een beetje lopen otteren. Af en toe wat snaaien en uiteindelijk toch maar de tv aanzetten en een beetje van NPO 1 naar RTL4 zappen en soms naar Dtv, de Bossche broaierd. Dtv brengt dagelijks het Bossche wereldnieuws. Maar in het Bossche gebeurt nu weinig. Nou ja, het is aftellen geblazen naar carnaval.

Vanmorgen hoorde ik op de radio al een onvervalste carnavalskraker: ‘Wa'n lekker ding bende gij een ge hebt zo'n lekker kuntje’’. Het blijft een van de leukste carnavalsliedjes. Ik word er heel vrolijk van, maar of dat 'lekker kuntje' nog kan? Met dat liedje in mijn hoofd was ik net op tijd voor de Avondshow van Arjen Lubach. Dat vind ik nou top tv. Dus het schakelen van Arjen Lubach naar de talkshow die erop volgt is meestal geen feest. Op1 had zware onderwerpen, niet onlogisch gezien de stand van de wereld. Toch maar even naar RTL4, naar de talkshow van Eva Jinek. Daar keek ik meteen recht in het bakkes van de pronte Angela de Jong en dat vult meteen het beeld op tv. Het liedje ‘Wa'n lekker ding bende gij, laat staan ge hebt zo’n lekker kuntje’ was terstond verpulverd in mijn hoofd.  

Ik vermoed dat ik Angela de Jong niet meer hoef voor te stellen. Maar toch effe: zij is tv-recensente bij het AD. Iedere dag schrijft een recensie in die krant over wat ze op tv heeft gezien of meent gezien te hebben. Zij krijgt regelmatig het podium bij talkshows. Het is een felle tante die zich helemaal kan verliezen in het ongenuanceerd op de man/vrouw spelen in plaats van op de inhoud. Vooral sommige mediasterren moeten het bij haar ontgelden. Zo heeft ze een bloedhekel aan de familie de Mol. Nou Angela, dat treft. Ik heb een bloedhekel aan jou.

Iedereen die mij kent weet dat ik een verdraagzaam en tolerant mens ben, maar bij Angela de Jong gaat bij mij het licht uit. Angela de Jong zou een prima toiletjuffrouw zijn, want ze kan als de beste iemand afzeiken. Ze zou ook wel bij de partij BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas passen, ook zo’n ongeleid projectiel. Of nog liever: ga gewoon meedoen aan het tv-programma 'Ik vertrek'. Zo, dat ben ik kwijt. En ben ik er iets mee opgeschoten? Dat niet. Ja, dat krijg je met dat gelallebal, gesnaai en geotter. Dan ga ik mezelf, net als Angela de Jong, in de weg zitten!

Zomergevoel

  Ik liep in de Nieuwstraat op weg naar huis. Het regende weer eens. Mijn paraplu was mijn beschermfactor. Normaal gesproken zou je nu een z...