donderdag 20 september 2018

Vooruit, achteruit!
We gaan er allemaal op vooruit! Zozo! Maar waar gaan we in vooruit? Ik weet het niet. Een ding weet ik wel. Vooruit gaan is altijd beter dan achter uitgaan, want dan gaat het niet goed met je. Ik las dat ik volgend jaar 35 euro per maand meer krijg. Een hele sprong voorwaarts. Of toch niet? Volgens mij moet ik volgend jaar wel meer gaan betalen voor mijn boodschappen, zorgverzekering en energiekosten. Als ik dat snel uitreken ga ik er helemaal niet op vooruit. Ik kan het vooruit gaan afstrepen tegen het op achteruit gaan. Uitkomst: nul euro vooruitgang. Wat een gelul allemaal over die vermaledijde koopkrachtplaatjes. Ik schiet er helemaal niets mee op. Niet dat ik dat erg vind, maar ik houd niet van dat gezwam en die valse beloftes uit de Haagse politieke arena.  

Gelukkig zag ik een mooie Maxima naast onze koning zitten. Dat maakte Prinsjesdag goed. Jammer genoeg heeft ze onze koning niet kunnen overhalen om recalcitrant te zijn in zijn troonrede, want stiekem had ik gehoopt dat hij niets had gezegd over de dividendbelasting. Het viel mij trouwens op dat de koning nadat hij had verkondigd dat de dividendbelasting wordt afgeschaft een beetje van slag was. Immers de meerderheid van zijn volk wil niet dat de dividendbelasting wordt afgeschaft. Hij haperde zo af en toe bij het uitspreken van de zinnen. En Maxima keek ook niet vrolijk, er zat iets niet goed. Ik proefde bij het instappen in de Glazen Koets al iets van kilte tussen de echtelieden.  

Los daarvan sprak onze koning ook mooie woorden. ‘Meer mensen zouden concreet moeten gaan merken dat het goed gaat thuis, op het werk en in de wijk.  Ook moeten ze ervaren dat de politiek er voor iedereen is’. In mijn platenkast heb ik nog een cd staan van De Dijk met daarop een nummer met als titel: ‘De wereld is van iedereen, iedereen is van de wereld’. Een mooi nummer, maar helaas is de realiteit velen male weerbarstiger. Dus vroeg ik me af wie in de regering bedacht had dat de politiek voor iedereen is en dat we meer naast elkaar moeten gaan staan. Dat zou alleen Carola Schouten kunnen zijn! Dat de politiek van iedereen is heb ik niet gemerkt bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Het is niet naast elkaar staan, maar juist tegenover elkaar. En dat bedoelde onze koning niet. De politiek blijft mannetjesmakerij  met dit keer een hoofdrol voor VVD’er Dijkhoff. Hij kan zo lid worden van de PVV. Misschien kan Dijkhoff de rol van Gaston overnemen en de straatprijs van de postcodeloterij gaan uitreiken, kan ie gelijk horen of ze Hollands spreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...