donderdag 22 april 2021

Toet, toet, boing, boing!


Snap jij het nog? Alle coronaseinen staan op rood en Peppi en Kokki – zo noem ik Mark Rutte en Hugo de Jonge voortaan – vinden het de hoogste tijd voor versoepelingen. ‘Toet toet, boing boing’, kom maar op met de versoepelingen, zeiden ze. Wat een lef, dacht ik. Nu ben ik zelf al een poos van de versoepelingen, althans als het om het buitenspelen gaat. Immers het wegjagen van mensen uit parken, omdat het te druk is, heb ik nooit zo goed begrepen. Buiten is het virus vriendelijke dan binnen. Maar desondanks, waarom nu ineens wel versoepelen? Onze Peppi en Kokki denken dat het nu een aanvaardbaar risico is. Het is net als het lopen zonder rollator wanneer je slecht ter been bent. Je denkt dat je het, tegen beter weten in, nog kunt. Ook het OMT was kennelijk not amused, maar het OMT heeft misschien wel in de ogen van Peppi en Kokki te lang de regie gevoerd. Ik vermoed meer dat de druk in de maatschappij te groot is geworden. Zeker na het steeds maar weer beloven en dan vervolgens niet doen omdat het niet kan. Maar eigenlijk kan het nu ook nog niet.


Maar aan de andere kant ben ik blij dat de terrassen weer zachtjesaan open gaan. Ik heb voor komende week al een poging gedaan om twee terrasstoelen te reserveren bij mijn favoriete buurtcafé. Nu maar afwachten of dat gaat lukken, want heel Den Bosch wil naar het terras. Misschien heb ik wel voorrang omdat ik al gevaccineerd ben, wie weet. De Bossche horeca zal ook wel blij zijn. Het BD kopte: Fijn, eindelijk een terras! Maar waar dan? Op de Parade? Lastig met die grote kuilen, hoge hekken, hier en daar bergen grond. Toch heeft de gemeente toestemming verleend voor een tijdelijk terras op de Parade. Maar hoe moet dat dan? Dat is de grote vraag, zeker voor de horecaondernemers aldaar. Immers de Parade, wat door de chauvinistische Bosschenaar hardnekkig het mooiste plein van Nederland wordt genoemd, is verworden tot een soort van mijnenveld.

Onlangs heeft de gemeente nog alle zieke paardenkastanjes gerooid en de nieuwe bomen worden pas eind december geplant. Dat is niet het enige wat er aan de hand is op de Parade. Het plein gaat steeds meer lijken op gatenkaas. Het voormalige Theater aan de Parade heeft namelijk bezoek van de man met de sloophamer en ik kan je vertellen dat die sloophamerman zeker geen theaterliefhebber is. Dus al met al: de Parade vond ik al niet het mooiste plein, maar nu al helemaal niet meer. Dat de terrassen open mogen is mooi, maar de horecaondernemer aan de Parade zal er niet blij van worden. Wie gaat er nou op een mijnenveldterrasje zitten om wat biertjes te drinken? Een niet oplettende ober kan met een blad bier zomaar in een kuil vallen. Nee, dat wordt deze zomer helemaal niets met de Parade. Hoe luidt het spreekwoord ook alweer: ‘wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in’. Dan is het au, au, boing, boing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...