woensdag 23 juni 2021

Lulkoekkampioen
Zo de langste dag van het jaar zit er weer op. De dagen gaan weer korten en zo wordt het iedere dag een ietsepietsie vroeger donker. Jammer eigenlijk. De zomer is net begonnen én dit jaar is het ook nog wel een heel bijzondere zomer. Dit jaar is dé  sportzomer. Alle luiken gaan weer open, alles kan weer. Deze zomer worden maar liefst gekenmerkt door drie grote sportevenementen: het EK-voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Kortom, een waar feest voor de sportliefhebber als je van sport houdt én van de lulkoek van de vele zogenaamde sportdeskundigen die het allemaal denken te weten. Weet je, achter de talkshowtafel is het altijd makkelijk praten. Nu staat alles nog in het teken van het EK-voetbal, dus iedereen weet het beter dan de bondscoach.

Nou is dat bij Frank de Boer niet zo moeilijk, want Frank is een droogkloot die kijkt als een pak karnemelk. Zijn manier van communiceren is tenenkrommend. Kortom, hij praat zoals ie kijkt. En als hij wel wat zegt dan lult hij meestal maar wat. Marieke Derksen noemt hem kampioen lulkoekstatements. Marieke is de dochter van Johan Derksen, dus zij heeft wel een beetje het DNA van hem. Haar vader vind ik kampioen 'shockeren'. De appel valt nooit ver van de boom, maar Marieke heeft wat Frank de Boer betreft helemaal gelijk. Oranje speelt zondag de achtste finale van het EK in Boedapest. COC Nederland roept de KNVB op om een statement te maken in Hongarije naar aanleiding van de antihomowetgeving in het land.  

Een verslaggever vroeg aan de bondscoach of zijn elftal nog een statement gaat afgeven. Frank de Boer keek alsof hij water zag branden. Hij mompelde wat binnensmonds, maakte zijn lippen vochtig en gaf uiteindelijk te kennen niet bezig te zijn met een statement. We hebben het er nog niet over gehad. We zijn alleen maar bezig met voetballen hier" Natuurlijk, dat was ik bijna vergeten. En het valt ook niet mee voor onze overbetaalde jongens. Ze hebben al een zwaar seizoen achter de rug en dan zouden ze ook nog een statement af moeten geven. Als ik Frank de Boer mag geloven lijkt dat een beetje teveel gevraagd. Ik vermoed dat Frank de Boer überhaupt weinig zin heeft in het afgeven van statements.

Neem nou het WK-voetbal dat straks in Qatar wordt gehouden. Daar is veel over te doen, over de arbeidsomstandigheden. De slavenarbeid is afgeschaft, behalve in Qatar. Ooit heeft Frank de Boer voor veel geld in Qatar gevoetbald zonder maar enige voetbalschaamte. Over een boycot van het WK zei hij: “We snappen dat het een delicate kwestie is en moeten kijken als we daar zijn of we er verandering in kunnen brengen". Hoezo, als we daar zijn? Daar heb je geen tijd voor Frank. Dus zal hij waarschijnlijk zeggen: 'We zijn alleen maar bezig met voetballen hier'. Als we geen EK of WK-kampioen worden kunnen we in ieder geval zeggen dat we, met dank aan Frank de Boer, lulkoekkampioen zijn geworden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...