dinsdag 8 februari 2022

De grens!Herinner je je nog het tv- programma ‘Keek op de Week’ van het duo Van Kooten en De Bie? Vast wel. Zo niet, dan kun je de serie vast terugkijken op YouTube. Het werd uitgezonden op zondagavond. Tijdens Studio Sport verkneukelde ik me al op weer een aflevering van ‘Keek op de Week’. Kees van Kooten en Wim de Bie speelden allerlei typetjes. Zo speelden ze Carla en Frank van Putten, moeder en zoon. Ze liepen vaak gearmd op straat en moeder Carla kwebbelde er lustig op los, terwijl de gefrustreerde Frank alleen maar dacht aan een ‘lekkere del om mee te rollebollen. Maar hij had geen lekkere del van een meid, want daar was hij voor behandeld. En zo bleef het bij Frank alleen bij seksuele fantasieën. Was dit grensoverschrijdend gedrag?


Ik ga nog even door. Zondagavond was op tv de eerste aflevering van 'De verschrikkelijke jaren 80'. Deze dramaserie gaat over een woongroep: vier vrouwen, vier kinderen en een man. En raadt eens wie de baas is? Juist, de man. Bert heet de man. Hij is de leider van de woongroep, Hij regeert met harde hand en ziet de vrouwen als zijn sloofjes. Bert mag buiten de groep neuken, de vrouwen mogen dat niet. Het is op zich komisch om te zien, maar is het niet grensoverschrijdend? Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken, want dan lig ik onder vuur. Want dat gebeurt dagelijks. Wat volgt er nog meer nu de berin los is? Met die gedachte ging ik iets voor middernacht naar bed.


Ik pakte het boek van Arne Dahl van het nachtkastje. Ik keek nog even naar de spannende titel ‘Nachtmerries’ toen ik om precies middernacht op de radio hoorde dat Marc Overmars, directeur bij Ajax, was opgestapt. Ofwel, in voetbaltermen gesproken, buitenspel was gezet. De directeur was kennelijk nogal gretig geweest met het versturen van grensoverschrijdende berichten via social media, zo berichtte het NRC. De titel van het boek wat ik ging lezen paste perfect bij het bericht op de radio. In plaats van het boek te gaan lezen ging ik fantaseren over de inhoud van de berichtjes die Overmars heeft verstuurd. Zou hij zijn berichtjes in voetbaltaal hebben verstuurd? In de sfeer van: ‘mijn dickpic is groter dan een cornervlag stok’ Ik heb nog een videoscheidsrechter gebeld om dit te checken, maar die gaf niet thuis.


Maandag keek ik naar de Olympische Spelen, naar de 1500 meter schaatsen voor dames. Vooral na de dweilpauze was het spannend. Ons eigen schaatsfenomeen Ireen Wüst pakte op een formidabele wijze het goud. Meteen nadat de Japanse Takagi over de finish kwam vlogen Ireen en haar twee trainers elkaar spontaan in de armen om elkaar te knuffelen. Een logische ontlading na zo’n spannende race. Opnieuw dacht ik even: kan dit nog wel? Eigenlijk gek dat ik dat dacht. Nu weet ik ook niet zo goed meer wat wel en niet mag! De verwarring wordt alleen maar groter. Zou het komen omdat we door de coronapandemie het knuffelen en elkaar aanraken zijn verleerd? Het lijkt haast of we van de coronapandemie in de ongewenst gedragpandemie belanden waar mannen en vrouwen van elkaar vervreemden. Wat gaan we eraan doen? Wie het weet mag het zeggen!


 
1 opmerking:

  1. Ik weet het niet, maar doen hier niet aan mee. Anderen bepalen en dat zijn er nogal wat.

    BeantwoordenVerwijderen

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...