donderdag 29 juni 2023

Zotte gedachte
In mijn vorige column schreef ik over Rachna Lipman, raadslid in het Bossche namens het CDA. Ze zorgde voor wat reuring, terwijl de mussen door de hitte bijna van het dak vielen. En dit keer ging niet over het gesol met de boeren, want dat zou je kunnen verwachten. De boeren zijn immers heilig bij het CDA, een boer kan bij die partij een boer laten zonder hierop te worden aangesproken. Maar de boeren houden niet zoveel meer van het CDA. Die boeren toch, wat moet je er zo langzaamaan mee? Maar ja, wat zouden we, als ik Caroline van der Plas moet geloven, zonder de boer zijn? Dan kunnen we de boerenkool geen boerenkool meer noemen. En ook de boerenmetworst gaat dan in de ban. Wat zeg je dan bij de (vegetarische) slager: heeft u voor mij een ons zonderboerenmetworst? Dat is dan ook weer jammer. Maar ik dwaal van wat ik wil schrijven, om te beginnen bij Rachna Lipman.

Rachna maakt zich nogal druk om de fietschaos in het weekend in het centrum. Ze vindt dat geen visitekaartje voor onze stad! Maar in de Raad wordt daar anders over gedacht: niet de fietser is het probleem in de Bossche binnenstad, maar de auto.” Dat zei D66-raadslid Thijs van Rens in de raadsvergadering. Hij kreeg veel bijval en dat leidde af van de fietschaos. En dat moedigde hem kennelijk aan om vertwijfeld te roepen: 'waar blijft die autoluwe binnenstad'? Nou Thijs, een autoluwe binnenstad zal op de feestdag van Sint Juttemis worden ingevoerd. Ik heb namelijk sterk de indruk dat er in Den Bosch steeds meer fans van Max Verstappen wonen. Kortom, een autoluwe binnenstad is allemaal gelul voor de bühne.

De zotte gedachte over de aanpak van fietschaos is nog niet ingedaald of een ander zotte gedachte wordt gelanceerd. Nu gaat het over wat wel en niet mag op het terras in de horeca en dat terwijl de zomer amper is begonnen. En staat de zomer niet synoniem voor buiten vertoeven. Het moet niet gekker worden, maar dat wordt het wel. De gemeente komt met het onzalig plan om het staand drinken op een terras te gaan verbieden. 'We gaan actief handhaven en dat heeft te maken met incidenten uit het verleden aan de Parade', aldus een woordvoerder van de gemeente. Ineens is de Korenbrugstraat een zijstraat van de Parade. Wie bij de gemeente op dat onzalige idee is gekomen moet terstond met pek en veren de stad uit worden gejaagd.

Zie je het voor je? Het is vrijdagavond, het is nog 27 graden, de zon zakt en kleurt langzaam oranje. De Korenbrugstraat staat vol met vrolijke mensen die een biertje drinken. De avond vult zich met geroezemoes. Hoe leuk is het om staand een biertje te drinken in de Korenbrugstraat. Het is altijd een groot feest dat zorgt voor een ontspannen en relaxte sfeer. Maar daar denken ze dus bij de gemeente anders over. Bij het hoofdkwartier van de gemeente wordt druk vergaderd door de handhavers. Wat gaan we doen? De meerderheid is voor ingrijpen. Om tien uur rukt de Bossche handhaaf-ME uit om de meute die staand een biertje staat te drinken uit de Korenbrugstraat te meppen. Alle gekheid op een stokje: dit scenario zal nooit worden uitgevoerd. Maar toch, de toon is wel gezet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...