maandag 10 september 2018

Rutte afschaffen, da's pas lachen!Lili  & Howick hebben gelukkig gewonnen van Mark & Mark. Er waren, na de extra tijd, wel penalty’s nodig om de volledig uit de hand gelopen wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Hun wanhopig (wel of niet in scene gezet) weglopen was de overlopende druppel én tevens de redding voor VVD-staatssecretaris Mark Harbers. De veiligheid van de kinderen was in het geding en daarom heb ik besloten om mijn discretionaire bevoegdheid te gebruiken, zei hij. Of ik dat geloof? Voor geen meter, voor zelfs geen millimeter.

Ik denk dat vooral de CU een belangrijke rol heeft gespeeld om hem hiertoe te dwingen, want anders…….. Ze voeren ook niet voor niets de C van christelijk in hun partijnaam. Hun medecoalitiegenoot het CDA heeft ook de C van christelijk, maar die zwegen. Bij deze partij kan de C de prullenbak in, blijft over DA. Aangezien deze partij dicht tegen de VVD aan schuurt kan het gewoon een partij worden: VVDA. Gewoon allebei een letter inleveren en klaar is Kees. Dat maakt het gezwets over de afschaffing van de dividendbelasting ook iets gemakkelijker voor Rutte, Dijkhoff en Buma. 

Goed, dat gezegd hebbende wil ik het nog even over Mark Rutte hebben. Vrijdag zei hij in zijn (wekelijkse) persconferentie dat je soms hard moet zijn en hij doelde op de zaak Lili & Howick. Hard zijn tegen twee onschuldige kinderen! Wat onsmakelijk. Ik ben geen Rutte fan. Ik vind hem over ’t algemeen wel te pruimen. Maar na afgelopen vrijdag vind ik hem niet meer te pruimen. Sterker nog, ik schaam me voor onze minister-president. Rutte denkt en weet altijd overal mee weg te komen. Wat krom is kan hij recht praten, dat lukt hem nog altijd. Nog, zeg ik. Maar de houdbaarheidsdatum van Rutte is verstreken. Rutte afschaffen in plaats van de dividendbelasting. Da's past lachen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...