zondag 6 januari 2019

Bosschenaren, niet juichen met handen in de zakkenIn mijn laatste column van 2018 schreef ik dat ik vond dat een jaar zo snel voorbijvliegt. Wat schertst mijn verbazing. Van de week las ik in de krant dat Claudia de Breij de oudejaarsconference 2019 gaat doen. Leuk voor haar, maar wel echt zot om daar nu al mee te komen. Ik heb de oudejaarsconference van Marc Marie Huijbregts nog op mijn netvlies staan. Trouwens, wat moet ik van zijn oudejaarsconference zeggen. Ik vond het absoluut een leuke conference, maar het had niet zoveel oudjaarsachtig. Marc Marie praat graag over zijn eigen wel en wee. Hij moet trouwens wel meer gaan eten, zo lijkt hij een groot kind. Enfin, onze burgemeester was ook afgevallen, maar liefst acht kilo. Jack Mikkers wil echt best nog zeven kilo afvallen. Met dit college gaat dat wel lukken, zou ik zo denken. Daar hoeft Jack niet minder voor te gaan eten. 

Ik heb de ‘slanke’ burgemeester al een poos niet meer gezien, maar hij zal het ook wel druk hebben gehad met de onverkwikkelijkheden rond het winterparadijs. Toch mooi dat hij dan toch op het podium van het winterparadijs terug- en vooruitblikte. Hij zei onder meer dat er afgelopen jaar veel initiatieven voorbij zijn gekomen. Bedoelde hij letterlijk voorbij zien komen en dan maar wachten op het volgende initiatief? Ik heb hem namelijk nog niet gehoord over het initiatief van de VF en het TadP om een tijdelijk theater te bouwen in de Kaaihallen. Maar misschien heeft hij ook niet zoveel met cultuur, want hij noemde het theaterfestival de Boulevard het vijfsterrenfestival de Boulevard. Ja, ja, het vijfsterrenfestival. Doet me denken aan een muziekfestival met Gerard Joling, Gordon, René Froger, Jan Smit en Jeroen van den Boom.

Een ding moet ik onze burgemeester wel nageven: hij verloochent zijn VVD-afkomst niet. Hij is namelijk trots dat het aantal ondernemers in het Bossche is gestegen van 13.000 naar 14.000. Daar mogen we best trots op zijn en nu komt het, Jack zei: ‘we moeten niet juichen met de handen in de zakken zoals Bosschenaren gewend zijn’. Heel apart. Spreekt hij uit eigen ervaring? Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet mijn handen uit mijn zakken haal voor de daden van ons huidig gemeentebestuur. Maar ik ben een geduldig mens, ik wacht af. Wat gaan we doen in 2019? Er komt een WK handboogschieten (dat wordt uitkijken, een afzwaaiende pijl kan zo maar fataal zijn), de bevrijding van de stad 75 jaar geleden wordt groots gevierd in oktober. Dat is mooi! Maar er is meer volgens Jack: we hebben de mooiste binnenstad, en we moeten ook zorgen dat we de meest gastvrije en plasvrije stad (iedereen een gratis catheter?) blijven. Het is onze taak die positie te blijven koesteren en waar te blijven maken. Dus beste Bosschenaar: haal je handen nou eens eindelijk uit je zakken én aan de slag, want een jaar is zo voorbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...