donderdag 26 september 2019

Vroem!


Als ik ’s morgens mijn ogen opendoe heb ik even nodig om echt wakker te worden. Ik sta niet meteen op. In mijn kacheltje moet ik denkbeeldig eerst aanmaakblokjes doen. Daarna ga ik op de bedrand zitten en sta ik rustig op. Dat als een hazewind opstaan ligt al een poos achter me. Mijn eerste gang is naar het nespresso apparaat. L’Or cupnummer 10 erin en vroem doet het apparaat. Even later is mijn koffiekopje gevuld met heerlijk koffie. Die drug is het startschot voor mij om vroem de dag in te gaan.  Afgelopen zondagmorgen hoorde ik onze minister Bruins van sport zeggen - hij is ook minister van volksgezondheid, maar daar merk ik niet zoveel van – dat hij vurig hoopt dat Formule 1 race in Zandvoort volgend jaar doorgaat. ‘Het zou fantastisch zijn als we vroem horen op 3 mei volgend jaar’. Zo niet, dan zorgt hij wel dat het doorgaat. WNL-presentator Rick Nieman rekent op de minister!


Minister Bruins houdt ook van vroem net als ik, maar dan anders. Ik ga niet racen. Het maakt hem kennelijk niet uit dat we een serieus stikstofprobleem hebben. Nee, de race moet worden gereden, want dat kunnen we onze Max Verstappen niet aan doen. Dus gewoon vroem. Nu snap ik ook waar de twee V’s voorstaan bij de VVD. Voor vroem, vroem. De D zal dan wel voor Doen staan. VVD betekent gewoon VroemVroemDoen. Het kan maar duidelijk zijn. Minister Bruins zei ook in het WNL-programma dat heel Nederland uitkijkt naar de Formule 1 race. 


Dat zijn grote manipulatieve woorden, want dat is natuurlijk dikke onzin. Ik kijk helemaal niet uit naar dat geldverslindende vroemcircus in Zandvoort en ik zal niet de enige zijn. In het advies van Johan Remkes, ook VVD’er, staat juist dat we minder hard moeten gaan rijden om het stikstofprobleem te verminderen. Het advies heeft de titel: ‘We kunnen niet alles’. Dat moet minister Bruins maar eens goed in zijn oren knopen.  Want zijn idool Max Verstappen rijdt met gemak met zijn bolide 300 km op het rechte stuk.


Net als minister Bruins was de gemeente Zandvoort ook meteen enthousiast. Toegegeven, Zandvoort is tegenwoordig best wel saai. Maar misschien hebben ze toch een te grote broek aangetrokken, want het gemeentebestuur kampt met budgetproblemen omdat het organiseren van F1 allemaal veel duurder gaat worden dan begroot. Kortom, de begroting staat nu al onder spanning. Er is vier miljoen vroemgeld begroot. Dat is veel, maar niet genoeg. Immers het spoor naar Zandvoort moet worden aangepast om meer treinen te laten rijden en er moet ook een duurbetaalde lobbyist worden aangesteld. Dat laatste lijkt me niet nodig, want in Den Haag zit vroemminister Bruins. Hij zal het vast gratis doen. Onze minister heeft in WNL op zondag namelijk beloofd dat de race doorgaat. Vroem!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...