dinsdag 24 maart 2020

Telvirus
In tijden van corona – nu onze ogenschijnlijke maakbare wereld volledig op z’n kop staat - gaan allerlei wijsneuzen beschouwingen doen over hoe de wereld er straks uit moet of zal gaan zien. Dat vind ik nog een brug te ver, maar ik ben dan ook geen wijsneus. Maar het is wel zo dat er bij al iets is veranderd. Dat heeft met tellen te maken. Ik denk dat ik een telvirus heb opgelopen. Misschien kunnen mensen zich nog het telraampje herinneren. Vroeger op de bewaarschool (later kleuterschool) werkte ik, voor het bijhouden van rekenwerk, met zo’n telraam. Zo werd ik wegwijs gemaakt in de rekenkunde. Toen heb ik het uit het hoofd rekenen wel goed geleerd. En dat komt mij nu goed van pas.


Ik heb al eerder verteld dat ik 24 rollen toiletpapier in de voorraadkast heb liggen. Met dank aan www.blitzrechner.de kan ik hier 128 dagen mijn kont mee afvegen. Zelf had ik 96 dagen uitgerekend. Dat zal het ook wel worden, want ik gebruik graag extra toiletpapier. Nu moet ik eens kijken of ik kan uitrekenen hoeveel flessen wijn ik nodig heb de komende maanden, uitgaande van twee glazen per dag. Het telvirus heb ik kennelijk niet alleen. Een oud-collega van mij heeft kennelijk ook een telvirus. Zij heeft rijstkorrels geteld. Zij stelde vast dat in een 1kg zak rijst van AH 2.927 rijstkorrels zitten, terwijl er in een zak rijst van Jumbo 3.144 korrels zitten. En dat in het AH huismerk hagelslag 567 chocoladekorrels en in een ander pak 602 chocoladekorrels zitten. Wat kun je hiermee? Niets, maar het leidt af van het coronavirus. 


Gisteren heb ik, terwijl de radio aanstond, een half uurtje getracht om het besmettelijke woord te tellen. Maar zo blijf ik wel met corona bezig, dus ben ik hiermee gestopt. ‘s Middags ben ik ruim een uurtje gaan wandelen, want ik wil per se 10.000 stappen per dag maken. Niet simpel, want de laatste 1000 stappen zijn pittig. Dan kijk ik heel veel  op mijn smartphone tot de laatste stap. Gelukkig telt mijn smartphone mijn stappen, dat scheelt. Ook ben ik bezig met het tellen van het aantal mensen, die ik op gepaste afstand, tegenkom. Dat mogen er niet te veel zijn, want dat is tegen de afspraak. Tenslotte tel ik de lege bussen, exclusief de chauffeur natuurlijk. En dat zijn er best veel. Het slaat allemaal nergens op, maar het leidt mij af van de chaos.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...