maandag 4 mei 2020

Henk en Femke MerelNaast de dagelijkse dodenkoersen van de coronabeurs was er afgelopen weekend wat lichter verteerbaar nieuws. Ik hoorde op de radio dat Henk Krol een nieuwe beweging is begonnen en zijn grote liefde 50Plus vaarwel heeft gezegd. Het gedoe en het gekonkel binnen de partij is hem te veel geworden. Hij had het over ego’s die alleen maar op eigen gewin uit waren. Dus bedacht Henk een list en ging hij in de wandelgangen van het Binnenhof flirten met het onafhankelijk kamerlid Femke Merel van Kooten – Arissen. Femke Merel was al een poosje een slapend 50Plus lid, dus was het ei snel gelegd. En zo stond hij met Femke Merel afgelopen weekend glunderend op de foto. 

Op de foto zag ik dat Henk zijn handen stevig op de schouders van Femke Merel heeft gelegd, Wie weet was hij wel bang dat ze bij nader inzien toch zou afhaken en zou gaan loeien als een Partij voor de Dieren-lid(PvdD). Ja, want Femke Merel was lid van de PvdD, vandaar dat haar tweede voornaam natuurlijk Merel is. Maar Henk heeft Femke Merel binnen. De oude rakker heeft ook een mooie naam bedacht voor zijn nieuwe beweging: Partij voor de Toekomst. Zo’n naam zou ik als oude rakker ook hebben gekozen met een veel jongere, bovendien aantrekkelijke, Femke Merel als second best. Zo ben je als oude rakker voorlopig verzekerd van een spannende toekomst. En van spanning houdt Henk Krol wel, misschien wordt hij nu plotsklaps hetero. Bij Henk weet je dat maar nooit.

Overigens is de nieuwe naam Partij voor de Toekomst niet heel origineel. Er was al een soort van zielloze Partij van de Toekomst. Dat is nu verleden tijd, want Johan Vlemmix, een Brabantse zanger en horecaondernemer heeft namelijk de hele boedel van zijn Partij van de Toekomst inclusief de website pdvt.nl overgedragen aan Henk Krol. Alleen ‘van’ is veranderd in ‘voor. Zo simpel is het kennelijk. En dat is Henk ten voeten uit. Als ik hem hoor praten moet ik altijd denken aan een missionaris en een tweedehands autoverkoper samengevlochten in een persoon. Hij heeft een mate van zendingsdrang in zich, maar hij verkoopt je net zo gemakkelijk een auto die er na 100 km de brui aangeeft.

De nieuwe fractievoorzitter van 50Plus noemt Henk een zetelrover. Maar ze heeft vergeten erbij te zeggen dat Henk niet alleen zetelrover is, maar ook een partijprogrammarover. Hoezo? Zijn maatje Femke zegt dat de nieuwe partij qua inhoud niet veel zal afwijken van de programma’s van 50Plus en PvdD. Mens en dier centraal? In die context heb ik alvast voor de nieuwe beweging een oude PSP poster van stal gehaald die hen kan helpen om hun idealen te realiseren. Henk als een knuffelkoe en Femke Merel als een pure stemmen trekker!                                                                                 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...