vrijdag 8 januari 2021

Een tv met een glimlach!

De driekoningen zijn weer vertrokken naar het Oosten, waar het ook moge zijn. Mijn mini-kerstboompje met gekleurde lichtjes is ook vertrokken. Dit boompje had ik met enige tegenzin gekocht, maar ik had weinig keus. Alle niet-essentiële winkels waren immers weer eens dicht én notabene mijn kerstarrangement ging ook niet door. Noodgedwongen moest ik thuisblijven in mijn appartement zonder kerstversiering. Wat te doen? Gelukkig bood AH uitkomst, te weten een bonus mini-kerstboompje met gekleurde lichtjes. Stiekem heb ik toch genoten van het gekleurde schattige kerstboompje. Het deed mijn teleurstelling over het niet doorgaan van mijn kerstarrangement min of meer vervagen.

Met kerstmis zou ik me namelijk vier dagen culinair laten verwennen in hotel ’t Kruisselt in de Lutte. Ik had afgesproken dat ik op eerste en tweede kerstdag pas na acht ’s avonds zou gaan tafelen. Maar na 20.00 uur mag er geen alcohol meer worden geschonken, met dank aan Hubert Bruls, de voorzitter van het veiligheidsraad. Gek eigenlijk. Ik dacht namelijk dat Hubert, gezien zijn bourgondisch verschijning, ook wel een liefhebber was. Dus was ik me al suf aan het denken hoe het zou moeten met de alcoholische drankjes. Ik was dus van plan om het hotel te bellen over hoe dit op te lossen, maar dat was niet meer nodig. De wijn heb ik zelf gekocht én uit balorigheid bestelde ik alvast een viergangenmenu voor eerste kerstdag.

Wat voor de gekkigheid kon ik nog meer bedenken? Het geld voor het kerstarrangement was in mijn knip gebleven. Nu wilde ik al een hele poos een nieuwe tv kopen. Maar de tv-winkel was dicht. Ook niet-essentieel. Raar, want nu ik haast verplicht thuis moet blijven is een tv wel heel essentieel geworden. Wat moet ik anders naast wandelen en AH spekken? Heel vaak naar series en films kijken op Netflix, want ik houd niet van figuurzagen. Op de website van Coolblue kwam ik een mooie 43 inch QLED tv tegen. Meteen besteld. De tv zou op maandag geleverd en geïnstalleerd worden. Ja, Coolblue doet alles voor een glimlach. Mooi dus! Edoch, op zondagavond ontdekte ik plots dat de nieuwe tv helemaal niet past op mijn tv-meubel. Het was toen bijna vijf voor twaalf. Tsja! Wat nu te doen?

Vlug naar de website van Coolblue. Ik zag dat de klantenservice op zondag tot 24.00 uur bereikbaar was. Een zucht van verlichting, want het was letterlijk vijf voor twaalf. Goedenavond meneer van Coolblue: voordat je gaat slapen, ik heb een probleem. Morgen wordt mijn nieuwe tv geleverd, maar hij past niet op mijn tv-meubel. ‘O, dat is vervelend, zei de meneer van Coolblue’. ‘Wat wilt u? De order annuleren’? Nee, ik wil de order verzetten naar een andere dag en ik wil een ophangbeugel bestellen. ‘Oké, ik maak een aantekening. Belt u morgenvroeg en dan komt alles goed’. Het is uiteindelijk – na wat heen bellen en appen - goed gekomen. Het nieuwe jaar is nu een week oud. Ik mis nu al mijn mini-kerstboompje, maar wat blijft is mijn nieuwe glimlachende Coolblue tv  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...