donderdag 16 december 2021

Big Max!

 We hebben er weer een nieuwe held bij. Wat zeg ik: we hebben er een messias, een soort van sportgod bij. Nou weet je vast wel over wie ik het heb. Zo niet, dan heb je niet goed opgelet of misschien gingen de rondjes op het circuit in de zandbak van Abu Dhabi je te snel. Ik heb het natuurlijk over Max Verstappen, onze Formule 1 coureur. Hij werd in Abu Dhabi wereldkampioen 59 rondjes vroem vroem rijden. Nu hebben we al meer grote sportwinnaars gekend, maar dit kampioenschap sloeg alles. Ik vermoed dat Jumbobaas Frits van Eerd ter plekke klaar kwam toen Max met zijn bolide als winnaar over de finish knalde. Middels een levensgrote advertentie in alle kranten feliciteerde hij een dag later namens zijn personeel zijn grote vriend Max. 


Frits houdt ook van vroem vroem. Hij sponsort SuperMax ruimhartig uit de Jumbokas. Geld moet rollen of beter gezegd: racen!. Gelukkig voor Frits kopen veel mensen levensmiddelen bij zijn Jumbowinkels zodat hij dat niet uit eigen zak hoeft te betalen.  Niet alleen Frits was door het dolle heen, ook de kranten stonden bol van de superlatieven: ‘Max is een fenomeen, het wonder van Abu  Dhabi’. Het AD schreef zelfs dat Max de Johan Cruijff is van deze generatie. Ik zou haast gaan geloven dat Max Verstappen net als Jezus over het water kan lopen. ‘Maar dat zie je pas als je het door hebt’, aldus Johan Cruijff. De gekte is compleet. Nog even en MCDonald promoot een ‘Big Max’. 


Binnenkort zal Max wel worden ontvangen door onze koning die hem vast tot Ridder in de Orde van de Nederlandse leeuw zal benoemen, want Max heeft gevochten als een leeuw. Maar eerst gaat Max uitrusten in zijn mooie villa in Monaco waar hij al sinds 2015 woont. Monaco is het ideale oord voor mensen die zo min mogelijk belasting willen betalen. Nou zou ik dat ook wel willen, maar ik kan in Monaco geen betaalbare woning vinden. Naast Max wonen er inmiddels veel beroemdheden met alleen maar dollartekens in hun ogen. Immers zijn wereldtitel leverde hem zo’n slordige vijf miljoen extra bonus op en dat kwam bovenop de 25 miljoen dollar die hij per jaar verdient met deze benzineslurpende autosport. 


Een autosport die - en laten we eerlijk wezen - niet meer past in de plannen om de klimaatcrisis aan te pakken. Anders blijven we alsmaar vroem vroem rondjes rijden. Maar dat laatste wil Max Verstappen juist nog een hele poos doen. Max is meer gecharmeerd van het zeer gunstige belastingklimaat in het Prinsdom Monaco. Waarom ook belasting betalen als het anders kan? En zo heeft Max Formule 2 bedacht om ons belastingcircuit te snel af te zijn. Maar daar hoor ik niemand over, want Max Verstappen is de nieuwe messias en die betaalt geen belasting.

En Max Verstappen heeft juist heel Nederland tot fan heeft gemaakt van de Formule 1, zegt Jumbo Frits. Op zijn Cruijffiaans zeg ik: als ik zou willen dat ik dit begrijp had je het wel beter uitgelegd, Frits!. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...