donderdag 15 september 2022

Met een glimlach

 


Ik ben nu ruim twee weken in Fuengirola en iedere dag lacht de zon mij toe. De lucht kijkt vriendelijk en de wind waait aangenaam. Wat wil een mens dan nog meer? Als ik 's morgens opsta dan zet ik eerst op een ouderwetse manier koffie. Thuis heb ik een Nespresso apparaat, hier niet. Dus gaat het filterzakje in het apparaat, voeg ik een aantal scheppen koffie toe, knopje aan en de koffie gaat pruttelen. Even later drink ik op het balkon in mijn blote bovenlijf een kopje koffie. Op de achtergrond ruist de zee. Relaxter kan ik dag niet beginnen. Dan open ik de digitale krant van het BD om het nieuws te verorberen. De honger naar nieuws is er nog  steeds, al komt dat deze maand wel met een glimlach bij mij binnen. De zon stemt mij mild. Ook het overlijden van de Queen en de frappatsen van Frits van Eerd las ik met een glimlach. 

Het overlijden van Koningin Elisabeth las ik toen ik bij een Indiaas restaurant net de eerste hap van een verrukkelijke curry mijn mond deed strelen. Het moment paste wel, want India was vroeger toch een Britse kolonie? Eindelijk heeft de stokoude dame, die vast in het Guinness Book of Records staat, in het bijzijn van haar dochter, haar laatste adem uitgeblazen. Ik nam nog maar een hap van mijn heerlijke curry en glimlachte bij de gedachte dat Prins Charles eindelijk op 73 jarige leeftijd de koning van het Britse volk en van de GemeneBest landen is geworden. Ook hij zal vast stiekem hebben geglimlacht. Voor koning spelen gaat hij doen met Camilla. Het is, denk ik, een komisch setje. Ze zouden prima passen in de ook stokoude Britse komedieserie 'Wordt u al geholpen? Overigens kan hij dit nu aan veel Britten vragen of ze ook daadwerkelijk geholpen willen worden, want de armoede in zijn land is best groot. Bovendien beheert hij vanaf nu een vermogen van 28 miljard. Dat mag best wat minder. 

Ik denk niet dat zijn moeder zich zal omdraaien in haar kist als Koning Charles dat zou doen. Over kist gesproken. Het valt mij op dat na het heengaan van de Queen het woord kist nogal vaak wordt gebezigd in de media. Op de website van een krant las ik dat William en Harry komende maandag achter de kist Elisabeth lopen. Ik vind dat zo raar klinken: de kist Elisabeth, alsof het een sigarenkist is. Volgens mij had je vroeger  een sigaar die Elisabeth Bas heette. Vandaar misschien. 

In die context nog even over 'laat je niet kisten' gesproken. Dat is justitie nu wel aan het doen met Frits van Eerd. De grote baas van de Jumbo wordt verdacht van het witwassen van geld. Die flamboyante Frits toch. Hij houdt van snelheid in zijn leven en is dol op Max Verstappen die ook van hard rijden en van veel geld verdienen houdt. Max woont daarom in een belastingparadijs om zo min mogelijk geld te hoeven betalen aan de belastingdienst. Misschien is Max wel zijn grote voorbeeld, zeker nu hij ook nog eens tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau is geslagen. Het moet niet gekker worden. Maar ik lees het hier in Fuengirola met een glimlach. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...