donderdag 20 oktober 2022

(Ver)wonderbox!

Heb je weleens van de wonderbox gehoord? Of misschien heb je weleens een wonderbox cadeau gekregen van iemand die jou toevallig aardig vindt. Het woordje wonderbox zal best wel associaties bij je oproepen, maar ik denk niet dat er meteen eten en hotelovernachtingen in je zullen opkomen. Toch zal de organisatie die de wonderboxformule heeft bedacht geweten hebben dat zo’n tweederde van de Nederlanders nog in wonderen gelooft. Een wonder is oorspronkelijk een theologisch begrip, maar heeft vooral een persoonlijk getinte betekenis gekregen. Kijk wanneer iemand heel ernstig ziek is gebeurt het wel dat naasten - tegen beter weten in - gaan bidden in de hoop dat de zieke weer beter wordt. Bidden, terwijl ze niet religieus zijn. Dan geloof je voor even in een wonder. Of dat helpt weet ik niet, maar mijn schoonmoeder zei altijd: ‘bidden in nood, helpt geen kloot’,


Het online bedrijf Wonderbox.nl. gelooft dus - net als een grote groep mensen- wel in wonderen, vandaar de wonderbox. En dat is natuurlijk heel slim van dit bedrijf. Ze halen van alles uit de kast om mensen in hun wonderen te laten trappen. Zo heb je de keus uit 1400 bonnen voor een ‘happy birthday’ party, 325 bonnen voor ‘drie dagen er tussenuit’, 3500 bonnen voor ‘Romantisch voor twee. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt het zo gek niet opnoemen of er is een wonderboxbon voor. Mijn partner had voor haar verjaardag ook zo’n bon gekregen. Ze koos: ‘drie dagen er tussenuit’. Maar om zelf op zoek te gaan naar een leuk tussenuitje gaat haar te ver.


Dus je raadt het al. Het werd mijn taak om door 325 mogelijkheden te ploegen voor een paar dagen er tussenuit. Dat was bepaald geen feest. In ons eigen land was dit uitje op weinig aantrekkelijke plekken mogelijk. De rest was allemaal in het buitenland tot Timboektoe toe. Nou ja, dat is wat overdreven. Eindelijk had ik dan toch een hotel gevonden in het Haagse, maar daar konden we slechts bepaalde periodes terecht én vooral niet in het weekend. Goed, dan maar verder zoeken. Zo kwam ik bij een landgoed in Almen bij Zutphen terecht. Na veel vijven en zessen lukte het zowaar om te boeken. Dat plezier duurde maar even, want het uitje in november kwam ons toch niet goed uit. 

Ik stelde voor om dit uitstapje te verplaatsen naar volgend voorjaar. Nee, dat kon niet. Want eenmaal geboekt met een wonderboxbon is geboekt of met de slager te spreken: 'een ons is een ons'. Er viel dus niets te schuiven. En kom je niet opdagen dan ben je gewoon de waarde van je bon kwijt. Zo zijn de regels van de wonderbox, zei de receptioniste van het hotel. Maar in ons geval was ze coulant. Als ik 7,50 betaal kan de boeking eenmalig worden verplaatst. Het moet niet gekker worden, dacht ik. Dus wat deed ik? Ik wilde iemand spreken van de firma wonderbox. Dat gaat zomaar niet. Ze zijn alleen via email bereikbaar, dan krijg je een standaard mailtje terug dat je bericht is ontvangen. En dan moet je nog een aantal dagen wachten op antwoord. Ik wacht nog steeds. Verwonderlijk zo’n box!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trots

  Ik ben op weg naar Portugal, het land van de voetballende oppergod en multimiljonair Ronaldo. Hij had als opdracht was land op het EK in h...